Lisää laatua luomuun kevätkiertue

Kevätkiertue

Mahdollisuus saada Ueli Hurter luennoitsijaksi huhtikuussa sysäsi hankkeen liikkeelle välittömästi. Hurter johtaa monipuolista maatilaa Sveitsissa ja on osa L’aubier yrityskokonaisuutta. L’aubier on työyhteisö, joka on laajentanut maatilan meijeriksi, hotelli ja ravintolapalveluiksi ja tarjoa myös yhteisö- ja senioriasumista. Hurter edusti vierailullaan Goetheanum maatalousjastoa. Hurterin Suomen-vierailu toteutettiin yhteistyössä biodynaamisen yhdistyksen kanssa.

Tämä yhteistyökaavio tarjoili mahdollisuuden järjestää hankkeen puitteessa kaksi seminaarikokonaisuutta yhden sijasta.

Hankkeen päätapahtuma Hurterin vierailun aikana oli seminaari: Maatilan kehitys palveluyhteisöksi. Seminaari järjestettiin Frantsilan Hyvän olon keskuksessa.

Seminaarissa käsitelttiin L’Aubiern kehitystä pienestä maatilasta 60 hengen työyhteisöksi. Hurterin lisäksi tilaisuudessa luennoi Marika Lohi, joka tutustutti yleisön perusteilla olevaan eettisen pankkitoimintaan yhtenä rahoitusmahdollisuutena. Teija Kettunen esitteli taiteelliseen toiminnan mahdollisuuksia maatilalla uudenlaisen vuodenkietokoulutoiminnan muodossa. Seminaari päättyi ryhmätöihin ja keskusteluun.

Materiaalia kevätkiertueesta materiaalit-osiossa!

Kategoriat: Artikkelit, Tapahtumat
Kommentoi | Kommentit pois päältä artikkelissa Lisää laatua luomuun kevätkiertue 15.6.2013

Kommentointi poissa käytöstä.