Suomen luonnon päivä 26.8.2017

Yhteensä 30 luomutilaa eri puolilla Suomea avaa ovensa yleisölle Luonnon päivänä 26.8.2017. Luomutiloja on tänä vuonna mukana tapahtumassa tuplasti aiempaa enemmän.

Biodynaamisista tiloista ovat mukana:

  • Kurjen tila Vesilahdella
  • Rekolan biodynaaminen tila Kangasalla (facebook tapahtuma)
  • Majvikin tila Sipoossa (facebook tapahtuma)
  • Kaupunkilaisten oma pelto (Anttilankuja, Korso, Vantaa)

Luonnon päivää on vietetty elokuun viimeisenä viikonloppuna vuodesta 2013 lähtien, ja avoimien ovien luomutilat ovat olleet osa tapahtumaa alusta alkaen. Tänä vuonna yleisö pääsee tutustumaan luomutiloihin 13 eri maakunnassa: esimerkiksi Ahvenanmaa ja Satakunta ovat mukana nyt ensimmäistä kertaa. Uudellamaalla ovensa avaa kuusi luomutilaa, joista osa on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä.

Lisäksi tapahtuman luomutilat edustavat useampia tuotantosuuntia kuin aiemmin, sillä ovensa avaa muun muassa kaksi luomusikatilaa ja luomumansikkatila. Mukana on niin ikään luomunauta- ja -lammastiloja sekä kasviksia, pensasmustikoita ja muita marjoja sekä viljaa luomuna tuottavia tiloja.

Kaikki Luonnon päivän 26.8. luomutilat löytyvät netistä Luomu-sivustolta. Luomutilojen avoimien ovien tapahtumaa koordinoivat yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriö, Pro Luomu, Luomuliitto, MTK sekä SLC.

Luonnon päivän 26.8. avoimien luomutilojen yhteystiedot ja esittelyt sekä luomutilat kartalla.

 

Kategoriat: Tapahtumat
Kommentoi | Kommentit pois päältä artikkelissa Suomen luonnon päivä 26.8.2017 26.7.2017

Kommentointi poissa käytöstä.