Demeter 3/ 2022
Näkeminen haasteena VII, Värimaailma kutsuu, kertoo Kari Järvinen tässä lehdessä vieden uuden näkemisen luo, jos innostusta löytyy. Mitä on biodynaaminen maatalous, on Antti Hovin kirjoitus, ja toisena hänen kirjoituksenaan on historiallinen katsaus kauas menneisyyteen: Georgica-nimisenä. Hänen omakohtaisia havaintojaan maataloudesta Suomessa ja Englannissa kertoo perustavan laatuisista muutoksista siellä sekä Suomen maataloudessa viimeisten vuosikymmenten aikana. Ueli Hurter kirjoitti vehnästä ja sen merkityksestä tämän kesän Circular-kiertokirjeeseen. Syksy on viljauutisten aikaa. Olly Donnerin elämää ja biodynaamisen liikkeen alkuaikoja on kerrottu kirjassa, jonka Tiina Loviisa Solbär esittelee. Myös kahvin olemuksesta on kai kaikilla joku tuntuma. Nyt eri laaduista sekä paahtamisen saloista on kerrottu Paahtimo papu- artikkelissa. Muistokirjoitus Niels Stokholmista, jossa Päivi kertoo tanskalaisen konkarin elämästä. Hän on ollut vahva vaikuttaja ja innostaja biodynaamisessa liikkeessä Pohjolassa. Tässä lehdessä esitellään vielä edellisten talvipäivien satoa tiivistelmänä: Matkalla kohti ilmakehä/ piiri-laatua on Jean-Michel Florinin kirjoitus, joka löytyy myös edellä mainitusta Circulasta eli Rundbriefistä.
Pääkirjoitus 3
Paahtimo Papu satsaa laatuun 4
Kohti atmosfääristä laatukonseptia 8
Mitä on biodynaaminen maatalous? 10
Draama vehnän ympärillä 14
Vain muutos on pysyvää 18
Mitä oli maanviljely 2000 vuotta sitten? 22
Olly Donnerin kiehtova elämä 23
Värimaailma kutsuu 24
Niels Kristen Stokholm 25
Ajankohtaista 26