Demeter 3/ 2022

Näkeminen haasteena VII, Värimaailma kutsuu, kertoo Kari Järvinen tässä lehdessä vieden uuden näkemisen luo, jos innostusta löytyy. Mitä on biodynaaminen maatalous, on Antti Hovin kirjoitus, ja toisena hänen kirjoituksenaan on historiallinen katsaus kauas menneisyyteen: Georgica-nimisenä. Hänen omakohtaisia havaintojaan maataloudesta Suomessa ja Englannissa kertoo perustavan laatuisista muutoksista siellä sekä Suomen maataloudessa viimeisten vuosikymmenten aikana. Ueli Hurter kirjoitti vehnästä ja sen merkityksestä tämän kesän Circular-kiertokirjeeseen. Syksy on viljauutisten aikaa. Olly Donnerin elämää ja biodynaamisen liikkeen alkuaikoja on kerrottu kirjassa, jonka Tiina Loviisa Solbär esittelee. Myös kahvin olemuksesta on kai kaikilla joku tuntuma. Nyt eri laaduista sekä paahtamisen saloista on kerrottu Paahtimo papu- artikkelissa. Muistokirjoitus Niels Stokholmista, jossa Päivi kertoo tanskalaisen konkarin elämästä. Hän on ollut vahva vaikuttaja ja innostaja biodynaamisessa liikkeessä Pohjolassa. Tässä lehdessä esitellään vielä edellisten talvipäivien satoa tiivistelmänä: Matkalla kohti ilmakehä/ piiri-laatua on Jean-Michel Florinin kirjoitus, joka löytyy myös edellä mainitusta Circulasta eli Rundbriefistä.

Pääkirjoitus 3

Paahtimo Papu satsaa laatuun 4

Kohti atmosfääristä laatukonseptia 8

Mitä on biodynaaminen maatalous? 10

Draama vehnän ympärillä 14

Vain muutos on pysyvää 18

Mitä oli maanviljely 2000 vuotta sitten? 22

Olly Donnerin kiehtova elämä 23

Värimaailma kutsuu 24

Niels Kristen Stokholm 25

Ajankohtaista 26