Takaisin kaikkiin tapahtumiin

Jens-Otto Andersenin Ravinnon laatu -luento Tampereella


Paikka: Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa Tammerkosken laidalla. Osoite on Keskustori 4, Tampere. 

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. 

Tervetuloa!

Jens-Otto Andersen

Nuorempana Jens-Otto Andersen oli töissä luomu- ja biodynaamisilla maatiloilla. Sen jälkeen hän opiskeli Kööpenhaminan Maatalousyliopistossa agronomiksi ja aina filosofian tohtoriksi asti alueenaan ruoan laatu. Vuodesta 2001 on hän ollut tutkijakoordinaattori tanskalaisen biodynaamisen tutkimusyhdistyksen leivissä. Yhdessä saksalaisten ja hollantilaisten tutkijoiden kanssa on hän kehittänyt ja dokumentoinut aiemmin kiistanalaisen biokristallisaatio-metodin tieteellisesti tunnustetuksi metodiksi. Tämä tutkimustapa on useissa tutkimuksissa pystynyt erottelemaan sokkokokeissa tavanomaisesti viljellyt, luomu- ja biodynaamiset kasvit ja tuotteet. Hän, yhdessä sveitsiläisten ja hollantilaisten tutkijoiden kanssa, dokumentoi myös,  että tämän biokristallisaatio-metodin avulla voi erotella D30 -homeopaattisia potensseja. Hän julkaisi vuonna 2016 tanskankielisen painoksen Vitality-kirjasta ja ensi marraskuussa tulee painosta hänen uusi kirjansa Ruoan laadusta painottuen biodynaamiseen.


OHJELMA:

10-12 Biodynamic agriculture - a nutrition impulse

The agricultural individuality - the human being as the starting point;  The plant, fruit formation and food quality.

12-14 Lounastauko

Vieressä on vanhan Finlaysonin tehdasalue Siperia, josta löytyy intialainen, afganistanilainen, italialainen ja tanskalainen ravintola ja useita kahviloita.

14-16 From the healthy soil to the healthy human

The secret of composting and the living soil; How to measure food quality - from chemical analyses to human senses.



Aikaisempi tapahtuma: 14. maaliskuuta
Humuspiiri: Holistic management
Myöhempi tapahtuma: 21. maaliskuuta
Biodynaaminen alueryhmä Helsinki: Agricola-ryhmä